Kunst en Antiekhandelaren

We kunnen onderscheid maken tussen een kunsthandel en een galerie. Immers, een kunsthandel werkt meestal met de aankoop en verkoop van kunstwerken , terwijl bij een galerie het kunstwerk meestal via consignatie (tijdelijke bewaring) verhandeld wordt. De galerie is dus meer een tussenpersoon en bemiddelaar, terwijl een kunsthandelaar eigenaar is van de kunstwerken.

Dat betekent in de praktijk dat de kunst- en antiekhandelaar vaak voor een groot bedrag aan kunstwerken in zijn bezit heeft.

Voor een kunsthandelaar is het van belang om zijn zaak en de kunstwerken goed verzekerd te hebben. Daarnaast zal een kunsthandelaar ook veelvuldig gebruik maken van de verkoop op beurzen, of zal zijn werk tijdelijk uitgeleend kunnen worden aan tentoonstellingen. Hiervoor is een transportverzekering nodig.

Wilt u meer weten over de specifieke verzekeringen die voor een kunst- en antiekhandelaar van belang zijn, neemt u dan contact op met: Frank Heerkens Thijssen.

Contact

Met betrekking tot vragen over het verzekeren van Kunst; particulier, bedrijfsmatig of museaal, kunt u contact opnemen met:

mr Frank Heerkens Thijssen
06 135 53 153
frankheerkensthijssen@zjht.nl

Denounce with righteous indignation and dislike men who are beguiled and demoralized by the charms pleasure moment so blinded desire that they cannot foresee the pain and trouble.